Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię smaki z całego świata i oczywiście ryby. Dzisiaj proponuję super potrawę łososia i trochę Indii
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4829
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7392
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 398
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 91
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4829
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7392
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 398
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 91
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 83
Składniki
Filet myjemy, suszymy, solimy, pieprzymy wg gustu
Kładziemy filet na papierze do pieczenia, doprawiamy przyprawą Harissa wg własnego uznania. Uważajcie by nie była ryba zbyt mocna. Na przyprawę dodajemy pokrojoną cebulę w krążki
Na położoną cebulę i przyprawę dodajemy pokrojone w krążki jabłko i skrapiamy oliwą.
Jak mamy już wszystko na rybie zawijamy całość w papier szczelnie tak, by nie wypływał tworzący się sos w środku opakowania. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C i pieczemy ustawiając piekarnik na grilla przez około 40 minut.
Dodajemy pokrojone truskawki oraz listki buraka do ryby. Na koniec skrapiamy octem balsamicznym . I tak wygląda moja propozycja na łososia a la Hariss. Smacznego.