Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię smaki z całego świata i oczywiście ryby. Dzisiaj proponuję super potrawę łososia i trochę Indii
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 289
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104582
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9092
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 289
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104582
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9092
Składniki
Filet myjemy, suszymy, solimy, pieprzymy wg gustu
Kładziemy filet na papierze do pieczenia, doprawiamy przyprawą Harissa wg własnego uznania. Uważajcie by nie była ryba zbyt mocna. Na przyprawę dodajemy pokrojoną cebulę w krążki
Na położoną cebulę i przyprawę dodajemy pokrojone w krążki jabłko i skrapiamy oliwą.
Jak mamy już wszystko na rybie zawijamy całość w papier szczelnie tak, by nie wypływał tworzący się sos w środku opakowania. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C i pieczemy ustawiając piekarnik na grilla przez około 40 minut.
Dodajemy pokrojone truskawki oraz listki buraka do ryby. Na koniec skrapiamy octem balsamicznym . I tak wygląda moja propozycja na łososia a la Hariss. Smacznego.