Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowitego łososia na lekkim i zdrowym tagliatelle z marchewki otulonym aromatycznym tymiankiem. Całość owiana nutką bazylii.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1033
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4435
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 457
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2918
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38755
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1033
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4435
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 457
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2918
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38755
Składniki
Obrane marchewki (najlepiej dość długie sztuki) tniemy na pasy za pomocą obieraczki do warzyw.
Łososia dzielimy na filety, a skórę pozbawiamy łusek. Filety obsypujemy solą morską i czarnym pieprzem.
Na oliwie z oliwek podsmażamy marchewkowe pasy, a następnie zalewamy je bulionem warzywnym, dodajemy tymianek i dusimy przez chwilę do uzyskania odpowiedniej miękkości (najlepiej al dente). Tagliatelle doprawiamy solą do smaku, dodajemy odrobinę oliwy z oliwek i mieszamy.
Filety z łososia smażymy na maśle - skórą do dołu. Gdy zacznie pryskać - przykryjmy patelnię. Na sam koniec smażenia, gdy skórka się przyrumieni i będzie chrupiąca odwracamy filet na drugą stronę (dosłownie na chwilę).
Tagliatelle wykładamy na talerz, układamy na nim łososia i podajemy z lekkim sosem bazyliowo - czosnkowym oraz plastrem cytryny i listkami świeżej bazylii. Życzę smacznego! :)