Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowitego łososia na lekkim i zdrowym tagliatelle z marchewki otulonym aromatycznym tymiankiem. Całość owiana nutką bazylii.
Obrane marchewki (najlepiej dość długie sztuki) tniemy na pasy za pomocą obieraczki do warzyw.
Łososia dzielimy na filety, a skórę pozbawiamy łusek.
Filety obsypujemy solą morską i czarnym pieprzem.
Na oliwie z oliwek podsmażamy marchewkowe pasy, a następnie zalewamy je bulionem warzywnym, dodajemy tymianek i dusimy przez chwilę do uzyskania odpowiedniej miękkości (najlepiej al dente).
Tagliatelle doprawiamy solą do smaku, dodajemy odrobinę oliwy z oliwek i mieszamy.
Filety z łososia smażymy na maśle - skórą do dołu.
Gdy zacznie pryskać - przykryjmy patelnię.
Na sam koniec smażenia, gdy skórka się przyrumieni i będzie chrupiąca odwracamy filet na drugą stronę (dosłownie na chwilę).
Tagliatelle wykładamy na talerz, układamy na nim łososia i podajemy z lekkim sosem bazyliowo - czosnkowym oraz plastrem cytryny i listkami świeżej bazylii.
Życzę smacznego! :)
Święta to czas gdy je się więcej, mniej się rusza, spędza się czas za stołem,...
Odsłon: 1020
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 15
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 22
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 305
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 15
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 22
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 305
Składniki
Obrane marchewki (najlepiej dość długie sztuki) tniemy na pasy za pomocą obieraczki do warzyw.
Łososia dzielimy na filety, a skórę pozbawiamy łusek. Filety obsypujemy solą morską i czarnym pieprzem.
Na oliwie z oliwek podsmażamy marchewkowe pasy, a następnie zalewamy je bulionem warzywnym, dodajemy tymianek i dusimy przez chwilę do uzyskania odpowiedniej miękkości (najlepiej al dente). Tagliatelle doprawiamy solą do smaku, dodajemy odrobinę oliwy z oliwek i mieszamy.
Filety z łososia smażymy na maśle - skórą do dołu. Gdy zacznie pryskać - przykryjmy patelnię. Na sam koniec smażenia, gdy skórka się przyrumieni i będzie chrupiąca odwracamy filet na drugą stronę (dosłownie na chwilę).
Tagliatelle wykładamy na talerz, układamy na nim łososia i podajemy z lekkim sosem bazyliowo - czosnkowym oraz plastrem cytryny i listkami świeżej bazylii. Życzę smacznego! :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Dania główne
Sałatka z bobem
Dania główne
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Dania główne
Groszek w sosie winnym
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 15
Sałatka z bobem
naprawdę smakuje wybornie, jest pyszna.
Odsłon: 43