Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny łosoś gotowany na parze z opiekanymi ziemniaczkami oraz sałatką z awokado. Pysznie i zdrowo :)
Oliwę z oliwek wlewamy do miseczki, dodajemy koperek o rozgnieciony czosnek, mieszamy.
Filety z łososia płuczemy i kładziemy na delikatnie wysmarowanej oliwą folii aluminiowej.
Filety smarujemy oliwą z czosnkiem i koperkiem, następnie na to kładziemy cebulowe krążki i rukolę.
Filety zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na pół godziny.
Ziemniaki dokładnie myjemy, następnie kroimy na łódeczki, polewamy odrobiną oliwy z oliwek, posypujemy rozmarynem, koperkiem i rozgniecionym czosnkiem.
Łódeczki w żaroodpornym naczyniu, odkryte, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do
stopni na 35-40 minut.
Sałatę, pokrojone w plasterki awokado, ogórka, cebulę, rukolę i szczypiorek kroimy wedle uznania i mieszamy w misce, następnie dodajemy 3 łżki oliwy z oliwek oraz koperek, mieszamy.
Zamiast soli i pieprzu można dodać gotową mieszankę do sosu koperkowo-ziołowego z saszetki.
Filety z łososia, zawinięte w folię, gotujemy na parze 20 minut na małym ogniu.
Przed jedzeniem można skropić sosem rybnym lub sokiem z cytryny
Smacznego :)
Przepis dnia
limited edition :) dla diabetyków i nie tylko, bo czarne owoce to właściwie j...
Odsłon: 5305
Sezon dyniowy w pełni świeżo zebrana z pola - działki tak więc dziś na kolacj...
Odsłon: 474
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4425
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 89
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 145
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 124
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 172
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 168
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4425
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 89
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 145
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 124
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 172
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 168
Składniki
Oliwę z oliwek wlewamy do miseczki, dodajemy koperek o rozgnieciony czosnek, mieszamy.
Filety z łososia płuczemy i kładziemy na delikatnie wysmarowanej oliwą folii aluminiowej.
Filety smarujemy oliwą z czosnkiem i koperkiem, następnie na to kładziemy cebulowe krążki i rukolę.
Filety zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na pół godziny.
Ziemniaki dokładnie myjemy, następnie kroimy na łódeczki, polewamy odrobiną oliwy z oliwek, posypujemy rozmarynem, koperkiem i rozgniecionym czosnkiem.
Łódeczki w żaroodpornym naczyniu, odkryte, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do stopni na 35-40 minut.
Sałatę, pokrojone w plasterki awokado, ogórka, cebulę, rukolę i szczypiorek kroimy wedle uznania i mieszamy w misce, następnie dodajemy 3 łżki oliwy z oliwek oraz koperek, mieszamy. Zamiast soli i pieprzu można dodać gotową mieszankę do sosu koperkowo-ziołowego z saszetki.
Filety z łososia, zawinięte w folię, gotujemy na parze 20 minut na małym ogniu. Przed jedzeniem można skropić sosem rybnym lub sokiem z cytryny Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z kapusty i pieczarek
Dania główne
Kurczak w orzechowej panierce
Dania główne
Dorsz na parze
Dania główne
Forszmak lubelski z kaszą gryczaną
Kotlety z kapusty i pieczarek
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 124
Kurczak w orzechowej panierce
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 168