Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny łosoś gotowany na parze z opiekanymi ziemniaczkami oraz sałatką z awokado. Pysznie i zdrowo :)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22659
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15004
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4771
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44911
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 667
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 739
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22659
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15004
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4771
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44911
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 667
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 739
Składniki
Oliwę z oliwek wlewamy do miseczki, dodajemy koperek o rozgnieciony czosnek, mieszamy.
Filety z łososia płuczemy i kładziemy na delikatnie wysmarowanej oliwą folii aluminiowej.
Filety smarujemy oliwą z czosnkiem i koperkiem, następnie na to kładziemy cebulowe krążki i rukolę.
Filety zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na pół godziny.
Ziemniaki dokładnie myjemy, następnie kroimy na łódeczki, polewamy odrobiną oliwy z oliwek, posypujemy rozmarynem, koperkiem i rozgniecionym czosnkiem.
Łódeczki w żaroodpornym naczyniu, odkryte, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do stopni na 35-40 minut.
Sałatę, pokrojone w plasterki awokado, ogórka, cebulę, rukolę i szczypiorek kroimy wedle uznania i mieszamy w misce, następnie dodajemy 3 łżki oliwy z oliwek oraz koperek, mieszamy. Zamiast soli i pieprzu można dodać gotową mieszankę do sosu koperkowo-ziołowego z saszetki.
Filety z łososia, zawinięte w folię, gotujemy na parze 20 minut na małym ogniu. Przed jedzeniem można skropić sosem rybnym lub sokiem z cytryny Smacznego :)