Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny łosoś gotowany na parze z opiekanymi ziemniaczkami oraz sałatką z awokado. Pysznie i zdrowo :)
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1496
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2384
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 698
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 309
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 72
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1496
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2384
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 698
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 309
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 72
Składniki
Oliwę z oliwek wlewamy do miseczki, dodajemy koperek o rozgnieciony czosnek, mieszamy.
Filety z łososia płuczemy i kładziemy na delikatnie wysmarowanej oliwą folii aluminiowej.
Filety smarujemy oliwą z czosnkiem i koperkiem, następnie na to kładziemy cebulowe krążki i rukolę.
Filety zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na pół godziny.
Ziemniaki dokładnie myjemy, następnie kroimy na łódeczki, polewamy odrobiną oliwy z oliwek, posypujemy rozmarynem, koperkiem i rozgniecionym czosnkiem.
Łódeczki w żaroodpornym naczyniu, odkryte, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do stopni na 35-40 minut.
Sałatę, pokrojone w plasterki awokado, ogórka, cebulę, rukolę i szczypiorek kroimy wedle uznania i mieszamy w misce, następnie dodajemy 3 łżki oliwy z oliwek oraz koperek, mieszamy. Zamiast soli i pieprzu można dodać gotową mieszankę do sosu koperkowo-ziołowego z saszetki.
Filety z łososia, zawinięte w folię, gotujemy na parze 20 minut na małym ogniu. Przed jedzeniem można skropić sosem rybnym lub sokiem z cytryny Smacznego :)