Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny łosoś gotowany na parze z opiekanymi ziemniaczkami oraz sałatką z awokado. Pysznie i zdrowo :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3871
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414928
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2419
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3871
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414928
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2419
Składniki
Oliwę z oliwek wlewamy do miseczki, dodajemy koperek o rozgnieciony czosnek, mieszamy.
Filety z łososia płuczemy i kładziemy na delikatnie wysmarowanej oliwą folii aluminiowej.
Filety smarujemy oliwą z czosnkiem i koperkiem, następnie na to kładziemy cebulowe krążki i rukolę.
Filety zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na pół godziny.
Ziemniaki dokładnie myjemy, następnie kroimy na łódeczki, polewamy odrobiną oliwy z oliwek, posypujemy rozmarynem, koperkiem i rozgniecionym czosnkiem.
Łódeczki w żaroodpornym naczyniu, odkryte, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do stopni na 35-40 minut.
Sałatę, pokrojone w plasterki awokado, ogórka, cebulę, rukolę i szczypiorek kroimy wedle uznania i mieszamy w misce, następnie dodajemy 3 łżki oliwy z oliwek oraz koperek, mieszamy. Zamiast soli i pieprzu można dodać gotową mieszankę do sosu koperkowo-ziołowego z saszetki.
Filety z łososia, zawinięte w folię, gotujemy na parze 20 minut na małym ogniu. Przed jedzeniem można skropić sosem rybnym lub sokiem z cytryny Smacznego :)