Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś norweski na ziemniakach"
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 222
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 134
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27986
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 222
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 134
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27986
Składniki
Przygotuj marynatę. Zmiksuj oliwę, czosnek i sok z cytryny na gładką masę. Posmaruj marynatą kawałki łososia (obróć filety w niej kilka razy, aż dokładnie się nią pokryją). Włóż do lodówki na pół godziny.
Gotuj nieobrane, całe ziemniaki w osolonej wodzie przez ok. 15 minut. Odcedź i odstaw do ostygnięcia.
Obierz ziemniaki i pokrój na centymetrowe plastry. Ułóż w naczyniu posmarowanym oliwą, posyp pieprzem, solą i dodaj łyżkę kaparów. Piecz ziemniaki w 180 st. C przez 15 minut. Następnie umieść na nich plastry łososia, skrop odrobiną marynaty, która została, i dodaj pozostałe kapary.
Piecz jeszcze przez 15 minut. Podawaj posypane drobno posiekaną natką pietruszki.Źródło: Olivia