Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś smażony i makaron ze szpinakiem

Łosoś smażony i makaron ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 651

Dodano:

Odsłon: 1373

Lekkie, zdrowe i smaczne danie.

Składniki

  • filet z łososia
  • makaron tagiatelle 1 op
  • szpinak w liściach mrożony 1op.
  • feta 1k.
  • czosnek 2 ząbki
  • sól, pieprz do smaku
  • masło łyżeczka
  • olej do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rybę posolić, popieprzyć zostawić na chwilę. W tym czasie ugotować makaron w osolonej wodzie i ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zamrożony (lub świeży) szpinak wrzucić do rondla i dodać masło, powoli mieszając gotować.

  2. Rybę usmażyć na rozgrzanym oleju 5-7 min z każdej strony. Do szpinaku dodać fetę i przeciśnięty czosnek. Doprawić do smaku.
    Odcedzić makaron. Polać lub wymieszać z sosem szpinakowym. Podawać z rybą. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń