Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś w cieście francuskim

Łosoś w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14902

Dodano:

Odsłon: 5

Sprawdzony przepis na "Łosoś w cieście francuskim"

Składniki

  • 40 dag filetu z łososia (bez skóry)
  • 40 dag sok z 1 cytryny
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 1/2 cm. Przekrój na dwie równe części. Brokuł podziel na różyczki i podsmaż na oleju. Wrzuć pokrojone w plasterki marchewki i smaż ok. 10 minut. Całość dopraw solą i pieprzem.

  2. Łososia umyj i pokrój w plastry, smaż na oleju sojowym z masłem. Foremkę do pieczenia wyłóż plastrem ciasta. Ułóż łososia, brokuł i marchewki. Czynność powtórz, aż do wykończenia składników. Przykryj drugim plastrem. Dokładnie sklej brzegi i posmaruj rozmąconym jajkiem.

  3. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180° C. Po kilkunastu minutach zmniejsz temperaturę do 140° C. Piecz około 60 minut. Sok z cytryny zagotuj, dodaj masło i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z łososiem.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń