Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś w marynacie"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 584
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2623
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1885
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1174
Świąteczne smaki.
Odsłon: 160
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1740
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 584
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2623
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1885
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1174
Świąteczne smaki.
Odsłon: 160
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1740
Składniki
Limonkę polej wrzątkiem, wytrzyj. Zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Sok oraz skórkę z limonki wymieszaj z 80 ml oliwy. Dodaj 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Łososia umyj, dobrze osusz.
Filety natrzyj solą oraz pieprzem. Włóż do miski, polej przygotowaną marynatą czosnkowo-limonkową. Przykryj i wstaw na ok. 30 minut do lodówki. Zamarynowaną rybę przełóż do żaroodpornego naczynia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 20 minut.
Cebulę obierz, posiekaj. Cukinie i pomidory umyj, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej resztę oliwy. Zeszklij na niej cebulę. Dodaj cukinię. Smaż 5 minut. Dołóż pomidory. Warzywa duś kolejne 5 minut.
Przypraw pozostałym czosnkiem przeciśniętym przez praskę, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Rybę podawaj z jarzynką. Udekoruj, np. natką.Źródło: Naj