Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pikantnego łososia.
Patelnia, szpatułka, naczynie
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1528
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 740
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1528
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 740
Składniki
Porcje łososia obtaczamy w przyprawie kajeńskiej, pieprzu oraz soku z cytryny. Solimy do smaku.
Rozgrzewamy masło na patelni. Kładziemy łososia i smażymy od strony skóry do momentu aż do połowy będzie widać zmianę koloru-3 minuty na średnim ogniu.
Odwracamy na drugą stronę i smażymy 2 minuty.
Podajemy z ryżem lub ziemniakami.