Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś w sosie szpinakowym

Łosoś w sosie szpinakowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 443 Ocena: 6293

Dodano:

Odsłon: 454

było pysznie i do tego spora dawka cennych składników odżywczych

Składniki

  • łosoś 2 dzwonka
  • szpinak mrożony 5-6 kostek
  • cebula 1/2 szt
  • czosnek 1-2 ząbki
  • pomidorki kilka szt
  • olej
  • śmietana 18 % 2-3 łyżki
  • sól, pieprz
  • cytryna
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Łosoś w sosie szpinakowym

Przygotowanie

  1. 1. rybę umyć, posolić i lekko skropić sokiem z cytryny,
    2. rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebulę, potem czosnek, nastepnie dodać pokrojone pomidorki i na koniec szpinak, posolić, dusić aż szpinak będzie miękkie, do śmietany dodać 2 łyżki gorącej wody, rozrobić, wlać do warzyw, wymieszać,
    3. rozgrzać olej, włożyć rybę, smażyć po ok 3 min z jednej i drugiej strony, przełożyć do sosu, dusić ok 5 min, podawać z ryżem,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 stycznia Na pyszną rybkę, to ja się wpraszam ;) Pychotka :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń