Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś w zalewie buraczanej"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 283
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1383
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4295
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 283
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1383
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4295
Składniki
12 porcji • : 40 min (plus moczenie przez noc) • 311 kcal/porcja • 3 zł/porcja
Wymieszaj wszystkie marynaty. Połowę wyłóż na dno podłużnego szklanego półmiska, ułóż na niej rybę. Nałóż na rybę resztę marynaty. Przykryj folią i włóż do lodówki na noc.
Wyjmij rybę z marynaty, dokładnie oczyść i opłucz. Osusz ręcznikiem papierowym.
Upraż na patelni nasiona kminu rzymskiego (30 sekund), następnie rozgnieć je (np. w moździerzu) lub drobno posiekaj. Wymieszaj z ziołami i skórkami cytrusów.
Posmaruj łososia musztardą, obsyp ziołami i lekko je dociśnij. Przykryj rybę i wstaw do lodówki.
Na dressing wymieszaj mikserem maślankę, oliwę i sok z cytryny, przypraw do smaku. Podawaj łososia prosto z lodówki, z dressingiem, jajkami ugotowanymi na twardo, ikrą (opcjonalnie) i chrupiącym pieczywem.Źródło: Olivia