Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś wędzony w jajku i bułce

Łosoś wędzony w jajku i bułce

Autor:

Przepisów i artykułów: 656 Ocena: 4086

Dodano:

Odsłon: 776

Dziś nie piątek ale tak mi się zachciało ryby że nie mogłam się oprzeć. Tak więc miałam łososia wędzonego surowego a że ja nie lubię surowej ryby to usmażyłam ją w jajku i bułce. Jeśli nie macie pomysłu na rybę polecam właśnie takie rozwiązanie zawsze to coś innego niż ryba smażona w mące a smak mega.

Składniki

  • 450 g łososia wędzonego,
  • 3 jajka,
  • bułka tarta mielona,
  • olej do smażenia.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Łosoś wędzony w jajku i bułce

Przygotowanie

  1. Przygotować łososia, przekroić go na pół następnie połówki przekroić wzdłuż. Jajka bez soli roztrzepać widelcem. Gotowy plaster łososia zamoczyć w roztrzepanym jajku następnie w bułce tartej i znowu w jajku.

  2. Na patelnię wlać olej lekko go rozgrzać ułożyć namoczone w jajku , bułce i jajku plastry łososia. Położyć je na rozgrzanym oleju i smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Tak postąpić z wszystkimi kawałkami łososia. Usmażone ułożyć na talerzu.

  3. Usmażonego łososia przed podaniem skropić sokiem z cytryny jest o wiele lepszy smak. Podałam rybkę z ziemniakami młodymi z koperkiem oraz surówka z kiszonej kapusty. Ryba choć słona ale w połączeniu z ziemniakami i surówką nie jest aż tak wyczuwalna sól.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń