Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś nie piątek ale tak mi się zachciało ryby że nie mogłam się oprzeć. Tak więc miałam łososia wędzonego surowego a że ja nie lubię surowej ryby to usmażyłam ją w jajku i bułce. Jeśli nie macie pomysłu na rybę polecam właśnie takie rozwiązanie zawsze to coś innego niż ryba smażona w mące a smak mega.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5636
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 30965
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 79
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5636
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 30965
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 79
Składniki
Przygotować łososia, przekroić go na pół następnie połówki przekroić wzdłuż. Jajka bez soli roztrzepać widelcem. Gotowy plaster łososia zamoczyć w roztrzepanym jajku następnie w bułce tartej i znowu w jajku.
Na patelnię wlać olej lekko go rozgrzać ułożyć namoczone w jajku , bułce i jajku plastry łososia. Położyć je na rozgrzanym oleju i smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Tak postąpić z wszystkimi kawałkami łososia. Usmażone ułożyć na talerzu.
Usmażonego łososia przed podaniem skropić sokiem z cytryny jest o wiele lepszy smak. Podałam rybkę z ziemniakami młodymi z koperkiem oraz surówka z kiszonej kapusty. Ryba choć słona ale w połączeniu z ziemniakami i surówką nie jest aż tak wyczuwalna sól.