Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś z chorizo w sosie pomidorowym to danie idealne gdy szukasz smacznego, prostego i szybkiego przepisu na obiad lub kolację.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 340
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 109
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 340
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 109
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy chorizo pokrojone w ćwiartki. Podsmażone zdejmujemy na chwilę na talerz.
Łososia bez skóry solimy i pieprzymy. Smażymy z dwóch stron na patelni po chorizo. Również zdejmujemy na chwilę na talerz.
Teraz smażymy pokrojoną szalotkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy passatę i suszone pomidory. Całość zalewamy śmietanką.
Pod koniec dodajemy posiekane świeże oregano i parmezan.
Jak ser się rozpuści to dodajemy łososia. Po 2-3 minutach nasz łosoś jest gotowy. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego