Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś z chorizo w sosie pomidorowym to danie idealne gdy szukasz smacznego, prostego i szybkiego przepisu na obiad lub kolację.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44604
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181976
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 188
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44604
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181976
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 188
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy chorizo pokrojone w ćwiartki. Podsmażone zdejmujemy na chwilę na talerz.
Łososia bez skóry solimy i pieprzymy. Smażymy z dwóch stron na patelni po chorizo. Również zdejmujemy na chwilę na talerz.
Teraz smażymy pokrojoną szalotkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy passatę i suszone pomidory. Całość zalewamy śmietanką.
Pod koniec dodajemy posiekane świeże oregano i parmezan.
Jak ser się rozpuści to dodajemy łososia. Po 2-3 minutach nasz łosoś jest gotowy. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego