Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś z makaronem

Łosoś z makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28019

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Łosoś z makaronem"

Składniki

  • 20 dag świeżych liści szpinaku
  • 4 ząbki czosnku
  • 30 dag filetu z łososia
  • 30 dag makaronu
  • 200 ml śmietany 12 proc
  • 10 dag żółtego sera
  • 6 gałązek koperku
  • olej
  • sól i pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Łosoś z makaronem

Przygotowanie

  1. Szpinak opłucz pod bieżącą wodą, pozostaw na sicie do ocieknięcia. Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Filety z łososia, opłucz, osusz, pokrój w kostkę.

  2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć czosnek, przesmaż na jasnozłoty kolor. Dodaj liście szpinaku. Smaż razem, mieszając, jeszcze 2-3 minuty.

  3. Makaron (małe formy) ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Odcedź na sicie, przelej zimną wodą, przełóż do miski. Dodaj szpinak z czosnkiem, pokrojonego łososia i śmietanę. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj ze startym żółtym serem oraz umytym koperkiem. Rozłóż do czterech kokilek, zapiekaj 20 min w 180 st.

  4. czas ok. 40 min; porcja – 430 kcal, cena 3,90 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń