Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś z miodem"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1383
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4298
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1383
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4298
Składniki
Przygotować marynatę do łososia z oleju, miodu, soku cytrynowego, musztardy, 1 łyżeczki słodkiej papryki i drobno posiekanego czosnku.
Filety posmarować marynatą, umieścić w naczyniu żaroodpornym z pokrywą, schładzać co najmniej 3 godziny w lodówce.
Schłodzone naczynie z łososiem wstawić do piekarnika, nastawić temperaturę ok. 190°C i piec 10-12 minut od nagrzania pieca. Przed podaniem oprószyć solą morską, najlepiej świeżo mieloną.
Danie serwować na krążkach cytryny, skropione sokiem cytrynowym i ozdobione listkami natki pietruszki.
Do przygotowania marynaty możesz użyć także ziarnistej musztardy francuskiej. Kuleczki gorczycy będą przyjemnie chrupać po upieczeniu.
ok. 50 minut.Źródło: Twoje Imperium