Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś z miodem"
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 493
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1745
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 128
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 203
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 493
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1745
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 128
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 203
Składniki
Przygotować marynatę do łososia z oleju, miodu, soku cytrynowego, musztardy, 1 łyżeczki słodkiej papryki i drobno posiekanego czosnku.
Filety posmarować marynatą, umieścić w naczyniu żaroodpornym z pokrywą, schładzać co najmniej 3 godziny w lodówce.
Schłodzone naczynie z łososiem wstawić do piekarnika, nastawić temperaturę ok. 190°C i piec 10-12 minut od nagrzania pieca. Przed podaniem oprószyć solą morską, najlepiej świeżo mieloną.
Danie serwować na krążkach cytryny, skropione sokiem cytrynowym i ozdobione listkami natki pietruszki.
Do przygotowania marynaty możesz użyć także ziarnistej musztardy francuskiej. Kuleczki gorczycy będą przyjemnie chrupać po upieczeniu.
ok. 50 minut.Źródło: Twoje Imperium