Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden składnik jest sekretem tego przepisu. Dzięki niemu potrawa będzie zdrowsza i zyska wyborny maślano-orzechowy smak.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5106
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5106
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 187
Składniki
Oczyszczamy i kroimy łososia w odpowiadające nam wielkością kawałki. Filety rybne solimy, posypujemy cytrynowym pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na ok. 30 minut. Następnie rozgrzewamy łyżkę masła klarowanego na patelni i obtoczone w mące kawałki fileta kładziemy skórą do dołu. Obsmażamy krótko z obu stron na rumiany kolor. Zdejmujemy rybę i gorącą podajemy z ulubionymi dodatkami.