Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli potrzebujesz prostego przepisu na łatwy do przygotowania obiad z rybą, który zachwyci Twoją rodzinę, to ten przepis jest dla Ciebie. Ta smaczna ryba to wspaniałe źródło białka, możesz delektować się nią zarówno w dzień przygotowania, jak i na drugi dzień, będzie ona bardzo smaczna nawet jedzona na zimno.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 250
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 250
Składniki
Umieść łososia na dnie naczynia żaroodpornego, skropić sokiem z cytryny i doprawić solą oraz pieprzem do smaku.
W osobnej miseczce wymieszać majonez, posiekany koperek oraz starty czosnek.
Tak przygotowanym sosem posmarować łososia z wierzchu.
Następnie naczynie żaroodporne przykryć papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku, w 180 st. C, funkcja piekarnika góra-dół, przez około 15-20 minut. Czas pieczenia zależeć będzie od grubości ryby.
Rybę podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie podana została z ryżem i sałatą. Smacznego!