Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś z ryżem i grzybami

Łosoś z ryżem i grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 55

Dodano:

Odsłon: 312

Pyszna lekka kolacja ;)

Składniki

  • łosoś 150 gram
  • ryż 100 gram
  • grzyby suszone ok. 50 gram
  • cebula biała
  • Sok z cytryny
  • Sos sojowy
  • Przyprawy ( pieprz, sól, chili)
  • masło
  • śmietanka 30 %
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Łosoś z ryżem i grzybami

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy łososia. Wykładamy go na talerzyk, oprószamy solą, pieprzem ,chili , polewamy sokiem z cytryny. Zostawiamy go na ok. 15-20 minut.

  2. Grzyby namaczamy w zimnej wodzie, następnie odsączamy i drobno kroimy. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulkę oraz grzyby. Następnie dodajemy ugotowany wcześniej ryż, sos sojowy oraz przyprawy do smaku - wszystko dokładnie mieszamy. Pod koniec wlewamy ok. 3 duże łyżki śmietanki jeszcze raz mieszamy.

  3. Łososia zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy przez ok. 15-20 minut.

  4. Wszystkie składniki wykładamy na talerz i gotowe;)
    Smacznego:)!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 lutego 2018 Kolejna pyszna rybka z dodatkami, więc ja to biorę, nie ma innego wyjścia xD
Świetne danie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń