Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 149
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104504
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9036
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 149
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104504
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9036
Składniki
Przygotowujemy łososia. Wykładamy go na talerzyk, oprószamy solą, pieprzem ,chili , polewamy sokiem z cytryny. Zostawiamy go na ok. 15-20 minut.
Grzyby namaczamy w zimnej wodzie, następnie odsączamy i drobno kroimy. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulkę oraz grzyby. Następnie dodajemy ugotowany wcześniej ryż, sos sojowy oraz przyprawy do smaku - wszystko dokładnie mieszamy. Pod koniec wlewamy ok. 3 duże łyżki śmietanki jeszcze raz mieszamy.
Łososia zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy przez ok. 15-20 minut.
Wszystkie składniki wykładamy na talerz i gotowe;) Smacznego:)!