Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1964
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1646
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2661
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1964
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1646
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2661
Składniki
Przygotowujemy łososia. Wykładamy go na talerzyk, oprószamy solą, pieprzem ,chili , polewamy sokiem z cytryny. Zostawiamy go na ok. 15-20 minut.
Grzyby namaczamy w zimnej wodzie, następnie odsączamy i drobno kroimy. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulkę oraz grzyby. Następnie dodajemy ugotowany wcześniej ryż, sos sojowy oraz przyprawy do smaku - wszystko dokładnie mieszamy. Pod koniec wlewamy ok. 3 duże łyżki śmietanki jeszcze raz mieszamy.
Łososia zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy przez ok. 15-20 minut.
Wszystkie składniki wykładamy na talerz i gotowe;) Smacznego:)!