Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny, ciekawy pomysł na łososia
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Grzyby zalać szklanką wody i odstawić najlepiej na noc. Następnego dnia odcedzić grzyby i pokroić na mniejsze kawałki.
Na patelni rozgrzać olej, włożyć posiekaną cebulę oraz grzyby, odrobinę osolić, dusić na małym ogniu kilka minut, mieszać co jakiś czas. Następnie wlać bulion i połowę wody z moczonych grzybów. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Przykryć i dusić przez około 10 minut. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 2 łyżkach zimnej wody, następnie wymieszać ją z sosem grzybowym. Zagotować, doprawić solą oraz pieprzem i odstawić z ognia. W międzyczasie ugotować kaszę gryczaną w osolonej wodzie.
Na rozgrzaną patelnię położyć łososia. Usmażonego łososia ułożyć na gorącym sosie grzybowym, posypać natką pietruszki. Podawać z kaszą gryczaną, skropić sokiem z cytryny.