Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, szybkie i bardzo smaczne danie. Sos pomaranczowy jest doskonalym dodatkiem do lososia.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 94
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4328
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 94
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4328
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Składniki
Lososia posypac sola i pieprzem. Smazyc w oleju, najpierw strone ze skóra. Nastepnie smazyc ze wszystkich stron, ale nie za dlugo, aby byl soczysty.
Cebulke dymki drobno posiekac i krótko smazyc w oliwie, dodac sok pomaranczowy, kwiat galki muszkatolowej i krótko zagotowac. Nastepnie dodawac pomalu smietane i gotowac na srednim ogniu, az do kremowej konsystencji. Zmiksowac, dodac sól, pieprz, galazki kolendry lub pietruszki. Podawac lososia z sosem i swieza kolendra lub pietruszka.