Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, szybkie i bardzo smaczne danie. Sos pomaranczowy jest doskonalym dodatkiem do lososia.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1088
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1088
Składniki
Lososia posypac sola i pieprzem. Smazyc w oleju, najpierw strone ze skóra. Nastepnie smazyc ze wszystkich stron, ale nie za dlugo, aby byl soczysty.
Cebulke dymki drobno posiekac i krótko smazyc w oliwie, dodac sok pomaranczowy, kwiat galki muszkatolowej i krótko zagotowac. Nastepnie dodawac pomalu smietane i gotowac na srednim ogniu, az do kremowej konsystencji. Zmiksowac, dodac sól, pieprz, galazki kolendry lub pietruszki. Podawac lososia z sosem i swieza kolendra lub pietruszka.