Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś z truskawkami"
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9682
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 125
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 697
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 118
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 88
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9682
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 125
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 697
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 118
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 88
Składniki
Wymieszaj wszystkie marynaty. Łososia umyj, pokrój na 4 wąskie paski i włóż do marynaty. Odstaw do lodówki na pół godziny.
Truskawki umyj (4 odłóż do dekoracji) i pokrój w drobną kosteczkę. Listki bazylii umyj i posiekaj.
Zawiń rybę w srebrną folię i wstaw na 20-30 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Ciepłego łososia ułóż na talerzu. Polej przygotowaną salsą i udekoruj odłożonymi truskawkami.
Posyp całość świeżo zmielonym pieprzem. Danie najlepiej smakuje ze schłodzonym białym winem.
<strong>Przepis nadesłała Joanna Machynia z Gorlic</strong>Źródło: Super TV