Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22232
Dodano: 26.02.2009
Odsłon: 5706
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przyrządzanie: Łososia posiekać. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Rybę wymieszać z cebulą i posiekanym koprem. Szpinak rozmrozić, odcisnąć. Jajka umyć, oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z solą. Żółtka zmiksować ze szpinakiem, połączyć z pianą z białek. Na patelni rozgrzać masło. Kolejno usmażyć cztery omlety. Każdy omlet posmarować twarożkiem przyprawionym solą i pieprzem oraz masą łososiową. Zwinąć roladki i ostudzić. Omlety podawać pokrojone w plastry, np. z pomidorami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)