Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, fit i szybko!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11610
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 78
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8053
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155102
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1117
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11610
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 78
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8053
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155102
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1117
Składniki
Zaczynamy od przygotowania marynaty do łososia. Wszystkie przyprawy (sól, pieprz, chili, kminek i słodką paprykę) mieszamy z łyżką oliwy. Tak przygotowaną marynatą smarujemy kawałki ryby i wstawiamy na ok. 1 godz. do lodówki.
Gdy łosoś się już zamarynował rozgrzewamy patelnię grillową (lub zwykłą) i smażymy rybę po ok. 5-6 min. z każdej strony lub do momentu, aż mięso będzie w środku upieczone.
Rybę odkładamy na talerzyk i zajmujemy się przygotowaniem salsy awokado-bazyliowej. Awokado, bazylię i sok z limonek mieszamy do uzyskania jednolitej masy lub blendujemy. Na koniec dodajemy do salsy drobno pokrojoną czerwoną cebulę i posypujemy odrobiną czerwonej papryki.
W międzyczasie podgrzewamy placki z tortilli (na blaszce lub nad palnikiem gazowym).
Do każdej tortilli nakładamy odrobinę sałaty, kawałki łososia, kawałki pomidora, kukurydzę, kawałki ostrej papryczki i posiekaną kolendrę, a także porcję salsy awokado-bazyliowej.