Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, fit i szybko!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35678
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35678
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
        
        
                Składniki
Zaczynamy od przygotowania marynaty do łososia. Wszystkie przyprawy (sól, pieprz, chili, kminek i słodką paprykę) mieszamy z łyżką oliwy. Tak przygotowaną marynatą smarujemy kawałki ryby i wstawiamy na ok. 1 godz. do lodówki.
Gdy łosoś się już zamarynował rozgrzewamy patelnię grillową (lub zwykłą) i smażymy rybę po ok. 5-6 min. z każdej strony lub do momentu, aż mięso będzie w środku upieczone.
Rybę odkładamy na talerzyk i zajmujemy się przygotowaniem salsy awokado-bazyliowej. Awokado, bazylię i sok z limonek mieszamy do uzyskania jednolitej masy lub blendujemy. Na koniec dodajemy do salsy drobno pokrojoną czerwoną cebulę i posypujemy odrobiną czerwonej papryki.
W międzyczasie podgrzewamy placki z tortilli (na blaszce lub nad palnikiem gazowym).
Do każdej tortilli nakładamy odrobinę sałaty, kawałki łososia, kawałki pomidora, kukurydzę, kawałki ostrej papryczki i posiekaną kolendrę, a także porcję salsy awokado-bazyliowej.