Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, fit i szybko!
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Składniki
Zaczynamy od przygotowania marynaty do łososia. Wszystkie przyprawy (sól, pieprz, chili, kminek i słodką paprykę) mieszamy z łyżką oliwy. Tak przygotowaną marynatą smarujemy kawałki ryby i wstawiamy na ok. 1 godz. do lodówki.
Gdy łosoś się już zamarynował rozgrzewamy patelnię grillową (lub zwykłą) i smażymy rybę po ok. 5-6 min. z każdej strony lub do momentu, aż mięso będzie w środku upieczone.
Rybę odkładamy na talerzyk i zajmujemy się przygotowaniem salsy awokado-bazyliowej. Awokado, bazylię i sok z limonek mieszamy do uzyskania jednolitej masy lub blendujemy. Na koniec dodajemy do salsy drobno pokrojoną czerwoną cebulę i posypujemy odrobiną czerwonej papryki.
W międzyczasie podgrzewamy placki z tortilli (na blaszce lub nad palnikiem gazowym).
Do każdej tortilli nakładamy odrobinę sałaty, kawałki łososia, kawałki pomidora, kukurydzę, kawałki ostrej papryczki i posiekaną kolendrę, a także porcję salsy awokado-bazyliowej.