Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, fit i szybko!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 827
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5771
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9587
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 275
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 827
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5771
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9587
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 275
Składniki
Zaczynamy od przygotowania marynaty do łososia. Wszystkie przyprawy (sól, pieprz, chili, kminek i słodką paprykę) mieszamy z łyżką oliwy. Tak przygotowaną marynatą smarujemy kawałki ryby i wstawiamy na ok. 1 godz. do lodówki.
Gdy łosoś się już zamarynował rozgrzewamy patelnię grillową (lub zwykłą) i smażymy rybę po ok. 5-6 min. z każdej strony lub do momentu, aż mięso będzie w środku upieczone.
Rybę odkładamy na talerzyk i zajmujemy się przygotowaniem salsy awokado-bazyliowej. Awokado, bazylię i sok z limonek mieszamy do uzyskania jednolitej masy lub blendujemy. Na koniec dodajemy do salsy drobno pokrojoną czerwoną cebulę i posypujemy odrobiną czerwonej papryki.
W międzyczasie podgrzewamy placki z tortilli (na blaszce lub nad palnikiem gazowym).
Do każdej tortilli nakładamy odrobinę sałaty, kawałki łososia, kawałki pomidora, kukurydzę, kawałki ostrej papryczki i posiekaną kolendrę, a także porcję salsy awokado-bazyliowej.