Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lumaconi to makaron przypominający kształtem małe muszelki, doskonale nadaje się również bardzo dobrze do nadziewania :) W dodatku z łososiem w panierce makowej tworzy unikalne danie, które robi się bardzo prosto i szybko :)
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 85
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 38
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 304
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1422
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 85
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 38
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 304
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1422
Składniki
Zaczynamy najpierw od łososia, pozbywamy się łusek, nacieramy solą i pieprzem, i pozostawiamy na pół godziny. W tym czasie wstawiamy makaron, na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Chwilę smażymy, a następnie dodajemy szpinak. Redukujemy do momentu, aż nie będzie wody na patelni. Na sam koniec wlewamy śmietanę, dodajemy pokrojone w kółka oliwki, makaron , przyprawiamy i wszystko mieszamy. Zmniejszamy ogień i od czasu do czasu mieszamy.
Łososia obtaczamy z góry makiem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180 C 15 minut. Smacznego!