Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lumaconi to makaron przypominający kształtem małe muszelki, doskonale nadaje się również bardzo dobrze do nadziewania :) W dodatku z łososiem w panierce makowej tworzy unikalne danie, które robi się bardzo prosto i szybko :)
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 96
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 71
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 205
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 96
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 71
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 205
Składniki
Zaczynamy najpierw od łososia, pozbywamy się łusek, nacieramy solą i pieprzem, i pozostawiamy na pół godziny. W tym czasie wstawiamy makaron, na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Chwilę smażymy, a następnie dodajemy szpinak. Redukujemy do momentu, aż nie będzie wody na patelni. Na sam koniec wlewamy śmietanę, dodajemy pokrojone w kółka oliwki, makaron , przyprawiamy i wszystko mieszamy. Zmniejszamy ogień i od czasu do czasu mieszamy.
Łososia obtaczamy z góry makiem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180 C 15 minut. Smacznego!