Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania z makaronem kochają niemal wszyscy. Dlatego świetnie sprawdzają się na obiad, kiedy brakuje pomysłu na to, jakie danie zaserwować rodzinie. Jeśli lubisz czerpać inspiracje z różnych kuchni świata. Przygotuj makaron o włoskim rodowodzie, w którym zakochali się Amerykanie. Przepis na mac and cheese według Ewy Wachowicz pochodzi z 535. odcinka programu "Ewa gotuje".
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17641
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1774
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15285
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5182
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9022
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17641
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1774
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15285
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5182
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9022
Składniki
Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Masło roztopić na patelni. Wsypać mąkę. Wymieszać. Gdy powstanie jasna zasmażka wlać zimne mleko. Mieszać aż zacznie gęstnieć. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Wsypać starty ser. Gdy się roztopi dorzucić odcedzony makaron. Wymieszać i od razu podawać. Na talerzu udekorować parmezanem i bazylią.
Potrawę można też przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec.