Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania z makaronem kochają niemal wszyscy. Dlatego świetnie sprawdzają się na obiad, kiedy brakuje pomysłu na to, jakie danie zaserwować rodzinie. Jeśli lubisz czerpać inspiracje z różnych kuchni świata. Przygotuj makaron o włoskim rodowodzie, w którym zakochali się Amerykanie. Przepis na mac and cheese według Ewy Wachowicz pochodzi z 535. odcinka programu "Ewa gotuje".
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1355
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113598
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1355
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113598
Składniki
Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Masło roztopić na patelni. Wsypać mąkę. Wymieszać. Gdy powstanie jasna zasmażka wlać zimne mleko. Mieszać aż zacznie gęstnieć. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Wsypać starty ser. Gdy się roztopi dorzucić odcedzony makaron. Wymieszać i od razu podawać. Na talerzu udekorować parmezanem i bazylią.
Potrawę można też przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec.