Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem przyszedł czas na coś, co dopiero poznaliśmy, pimpinelę. Kolce ma jak kaktus, środek podobny nieco do gruszki, smakuje jak kalarepa, przy obieraniu lepi się jak dynia piżmowa...dziwne, jednak w połączeniu z makaronem i sosem pomidorowym, zachwyca.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 110
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1160
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1201
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 110
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1160
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1201
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13289
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Cebulę siekamy, podsmażamy razem z obraną i pokrojoną w kostkę pimpinelą ( ok. 10 min, cały czas mieszając). Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażymy, dodajemy passatę, fileciki, kapary i dusimy pod przykryciem (na wolnym ogniu) około 30 min. Do sosu dodajemy makaron, dokładnie łączymy. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.