Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekkie danie, w sam raz na wiosenną pogodę.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15996
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4852
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 644
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15996
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4852
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 644
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odsączamy. Marchewki i kalarepę obieramy, kroimy w słupki. Strąki fasolki po umyciu i oczyszczeniu kroimy na pół. Papryki myjemy, kroimy wzdłuż, usuwamy nasiona i kroimy w mała kostkę. Cebule kroimy w kostkę. Warzywa obsmażamy na oliwie, zalewamy winem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu 15 minut. Dodajemy pomidory razem z zalewą, zioła, sól i pieprz. Strąki chili kroimy wzdłuż, usuwamy nasiona, kroimy w paseczki. Całość dusimy pod przykryciem jeszcze 30 minut. Makaron dodajemy do sosu, mieszamy do momentu, kiedy makaron pokryje się sosem. Podajemy od razu po przygotowaniu.