Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekkie danie, w sam raz na wiosenną pogodę.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 80
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40717
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1106
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 268
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3448
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 80
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40717
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1106
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 268
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3448
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odsączamy. Marchewki i kalarepę obieramy, kroimy w słupki. Strąki fasolki po umyciu i oczyszczeniu kroimy na pół. Papryki myjemy, kroimy wzdłuż, usuwamy nasiona i kroimy w mała kostkę. Cebule kroimy w kostkę. Warzywa obsmażamy na oliwie, zalewamy winem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu 15 minut. Dodajemy pomidory razem z zalewą, zioła, sól i pieprz. Strąki chili kroimy wzdłuż, usuwamy nasiona, kroimy w paseczki. Całość dusimy pod przykryciem jeszcze 30 minut. Makaron dodajemy do sosu, mieszamy do momentu, kiedy makaron pokryje się sosem. Podajemy od razu po przygotowaniu.