Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny przepis na makaron carbonara. W mojej wersji jest bardziej dietetyczny. To danie wegetariańskie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7562
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 197
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2338
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 523
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7562
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 197
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2338
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 523
Składniki
Ta tarce z drobnymi oczkami ścieramy ser pecorino i parmezan.
Białka oddzielamy od żółtego. Białka odkładamy - nie będą nam potrzebne. Żółtka przekładamy do dużej miski.
Do żółtek dodajemy starte sery i mieszamy. Trochę sera zostawiamy do posypania makaronu przed podaniem.
W osolonej wodzie gotujemy makaron - al dente.
Gdy makaron będzie już ugotowany, odlewamy 50 ml gorącej wody z makaronu, następnie odcedzamy makaron.
Odlane 50ml wody wlewamy do żółtek z serem i szybko mieszamy, żeby nie zrobiła się jajecznica.
Wrzucamy makaron i energicznie mieszamy za pomocą widelca.
Makaron wykładamy na talerz, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i posypujemy małą ilością startego sera.
Smacznego! :)