Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny makaron chiński z kurczakiem obtoczonym w sosie sojowym oraz warzywami.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4592
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4058
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 15
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4592
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4058
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 15
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w małe paseczki. Wkładamy do miseczki i zalewamy 4 łyżkami sosu sojowego. Odstawiamy do lodówki na m.in godzinę (jeśli mamy więcej czasu im dłużej mięso będzie w marynacie tym lepiej).
Makaron gotujemy wg zaleceń na opakowaniu najczęściej 3 minuty do gotującej wody. Odcedzamy makaron i przelewamy zimną wodą. Następnie na rozgrzanej oliwie w woku smażymy kurczaka ok. 6-7 min aby delikatnie się ściął. Następnie dorzucamy warzywa chińskie mieszając. Smażymy na średnim ogniu przez 10 min. Dodajemy wszystkie przyprawy a następnie makaron. Całość mieszamy. Dodajemy 2 łyżki sosu sojowego i przez 2-3 min jeszcze smażymy.