Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny makaron chiński z kurczakiem obtoczonym w sosie sojowym oraz warzywami.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w małe paseczki. Wkładamy do miseczki i zalewamy 4 łyżkami sosu sojowego. Odstawiamy do lodówki na m.in godzinę (jeśli mamy więcej czasu im dłużej mięso będzie w marynacie tym lepiej).
Makaron gotujemy wg zaleceń na opakowaniu najczęściej 3 minuty do gotującej wody. Odcedzamy makaron i przelewamy zimną wodą. Następnie na rozgrzanej oliwie w woku smażymy kurczaka ok. 6-7 min aby delikatnie się ściął. Następnie dorzucamy warzywa chińskie mieszając. Smażymy na średnim ogniu przez 10 min. Dodajemy wszystkie przyprawy a następnie makaron. Całość mieszamy. Dodajemy 2 łyżki sosu sojowego i przez 2-3 min jeszcze smażymy.