Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny makaron chiński z kurczakiem obtoczonym w sosie sojowym oraz warzywami.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w małe paseczki. Wkładamy do miseczki i zalewamy 4 łyżkami sosu sojowego. Odstawiamy do lodówki na m.in godzinę (jeśli mamy więcej czasu im dłużej mięso będzie w marynacie tym lepiej).
Makaron gotujemy wg zaleceń na opakowaniu najczęściej 3 minuty do gotującej wody. Odcedzamy makaron i przelewamy zimną wodą. Następnie na rozgrzanej oliwie w woku smażymy kurczaka ok. 6-7 min aby delikatnie się ściął. Następnie dorzucamy warzywa chińskie mieszając. Smażymy na średnim ogniu przez 10 min. Dodajemy wszystkie przyprawy a następnie makaron. Całość mieszamy. Dodajemy 2 łyżki sosu sojowego i przez 2-3 min jeszcze smażymy.