Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na szybko, z tego co w lodówce było :)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy pokrojone na plasterki pieczarki i pora oraz zmiażdżony czosnek. Podsmażamy przez 5-7 minut. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka (opruszamy wcześniej przyprawą do gyrosa lub samą vegetą). Podsmażamy. Następnie mleko mieszamy z serkiem mascarpone. Dodajemy trochę kurczaka z patelni, aby nam się "zahartowało". "Sos" dodajemy do reszty kurczaka. Całość dokładnie mieszamy. Gdy sos zacznie wrzeć dodajemy różyczki brokuła. Zmniejszamy ogień, gotujemy do miękkości brokułów. Ugotowany makaron wykładamy na talerze, polewamy sosem. Można też najpierw wymieszać sos z makaronem i dopiero podawać :) Kto co woli - w każdym bądź razie SMACZNEGO !:)