Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na szybko, z tego co w lodówce było :)
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2114
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6278
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 830
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2114
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6278
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 830
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy pokrojone na plasterki pieczarki i pora oraz zmiażdżony czosnek. Podsmażamy przez 5-7 minut. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka (opruszamy wcześniej przyprawą do gyrosa lub samą vegetą). Podsmażamy. Następnie mleko mieszamy z serkiem mascarpone. Dodajemy trochę kurczaka z patelni, aby nam się "zahartowało". "Sos" dodajemy do reszty kurczaka. Całość dokładnie mieszamy. Gdy sos zacznie wrzeć dodajemy różyczki brokuła. Zmniejszamy ogień, gotujemy do miękkości brokułów. Ugotowany makaron wykładamy na talerze, polewamy sosem. Można też najpierw wymieszać sos z makaronem i dopiero podawać :) Kto co woli - w każdym bądź razie SMACZNEGO !:)