Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na szybko, z tego co w lodówce było :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9145
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9145
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy pokrojone na plasterki pieczarki i pora oraz zmiażdżony czosnek. Podsmażamy przez 5-7 minut. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka (opruszamy wcześniej przyprawą do gyrosa lub samą vegetą). Podsmażamy. Następnie mleko mieszamy z serkiem mascarpone. Dodajemy trochę kurczaka z patelni, aby nam się "zahartowało". "Sos" dodajemy do reszty kurczaka. Całość dokładnie mieszamy. Gdy sos zacznie wrzeć dodajemy różyczki brokuła. Zmniejszamy ogień, gotujemy do miękkości brokułów. Ugotowany makaron wykładamy na talerze, polewamy sosem. Można też najpierw wymieszać sos z makaronem i dopiero podawać :) Kto co woli - w każdym bądź razie SMACZNEGO !:)