Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy w grubą kostkę,wrzucamy na patelnię,doprawiamy solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojony w płatki czosnek.Smażymy jeszcze ok.5 minut.Zdejmujemy z patelni,odstawiamy na bok.
Pieczarki kroimy w niezbyt cienkie plasterki,wrzucamy na patelnię, sól i pieprz do smaku. Brokuł lekko podgotowujemy po czym kroimy wg uznania. W tym czasie makaron powinien się już gotować.
Wszystkie składniki sosu kładziemy na patelnię,dodajemy śmietanę oraz wodę, aż uzyskamy odpowiadającą nam konsystencję sosu. Smażymy na wolnym ogniu kilka minut, mieszając od czasu do czasu
Sos doprawiamy do smaku i wrzucamy do niego ugotowany makaron. Podajemy natychmiast.