Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Został wam ze świąt zawekowany bigos świąteczny i wigilijny ? Nic straconego można z niego przygotować w zaledwie dziesięć minut łazanki, nic się nie zmarnuje a szybki obiad gotowy
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1212
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1265
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 202
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1212
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1265
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 202
Składniki
Do garnka wlać półtora litra wody i posolić ją, zagotować. Gdy woda się zagotuje wsypać makaron łazanki jak się zagotuje zmniejszyć ogień i na wolnym gotować do jego miękkości, w trakcie gotowania się makaronu dodać dwie łyżki oleju wtedy makaron się nie skleja. Ugotowany miękki makaron przelać na durszlak i przelać go zimną wodą aby się zahartował
W czasie gdy makaron ocieka z nadmiaru wody, do wysokiej patelni przełożyć po pół słoika bigosów i go nagrzać następnie dodać ocieknięty z wody makaron łazanki i przez chwilę wszystko razem podsmażyć na średnim ogniu cały czas mieszając
Przygotowany makaron łazanki z bigosami jest bardzo smaczny i syty a przede wszystkim bardzo szybki w przygotowaniu. Nic się nie marnuje bo w naszych brzuchach ląduje buźki zadowolone bo najedzone i jak to mówią z niczego można zrobić coś smacznego i niedrogiego. Tak więc życzę smacznego i przede wszystkim Szczęśliwego i zdrowego Nowego Roku