Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla smakoszy dań z makaronem, polecam makaron łazanki z duszoną kapustą kiszoną, pieczarkami i mielonym mięsem wieprzowym. Kapusta kiszona jest, z domowego, co miesięcznego kiszenia.
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 128
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 156
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 326
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 128
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 156
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 326
Składniki
Do 2 litrów wrzącej wody wkładamy pieczarki i gotujemy je przez 25 minut.
Dodajemy kapustę kiszoną, domową pastę rosołową, listek laurowy, ziele angielskie, oraz pozostałe przyprawy. Gotujemy do miękkości kapusty (około 1-1,5 godziny).
W między czasie smażymy mielone mięso.
Wyjmujemy pieczarki i kroimy w kostkę a kapustę wykładamy na cedzak i czekamy aż ocieknie.
Do czystej brytfanki wlewamy olej i wkładamy kapustę z pieczarkami.
Smażone, mielone mięso i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. .
W innym garnczku gotujemy łazanki. Po ugotowaniu odcedzamy je z wody i dodajemy je do brytfanki z kapustą, pieczarkami i smażonym mięsem. Dusimy na małym ogniu ciągle mieszając przez kilka minut.
Gotowe łazanki z pieczarkami i mielonym mięsem.
Nakładamy gotowe łazanki z kapustą na talerze i konsumujemy. Smacznego!!!