Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie pyszny, mega aromatyczny, pikantny i ekspresowy w przygotowaniu makaron z krewetkami to pomysł na smaczny obiad dla miłośników owoców morza :) Przygotowanie go nie zajmie Wam więcej niż 15 minut.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1356
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1823
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 311
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 621
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1356
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1823
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 311
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 621
Składniki
Krewetki (jeśli są mrożone) rozmrozić, oczyścić i obrać. Osuszyć na ręczniku papierowym. Na patelni rozpuścić masło z oliwą. Podać przeciśnięty czosnek oraz krewetki. Smażyć na średnim ogniu po ok. 1 minucie z każdej strony. Dodać płatki chili, pokrojone pomidorki koktajlowe i podsmażyć ok. 1 minutę. Doprawić do smaku solą i skropić sokiem z limonki. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i dodać do krewetek. Wymieszać i posypać natką pietruszki. Podawać od razu po przygotowaniu z cząstkami limonki.