Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie pyszny, mega aromatyczny, pikantny i ekspresowy w przygotowaniu makaron z krewetkami to pomysł na smaczny obiad dla miłośników owoców morza :) Przygotowanie go nie zajmie Wam więcej niż 15 minut.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1383
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1282
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 305
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1383
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1282
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 305
Składniki
Krewetki (jeśli są mrożone) rozmrozić, oczyścić i obrać. Osuszyć na ręczniku papierowym. Na patelni rozpuścić masło z oliwą. Podać przeciśnięty czosnek oraz krewetki. Smażyć na średnim ogniu po ok. 1 minucie z każdej strony. Dodać płatki chili, pokrojone pomidorki koktajlowe i podsmażyć ok. 1 minutę. Doprawić do smaku solą i skropić sokiem z limonki. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i dodać do krewetek. Wymieszać i posypać natką pietruszki. Podawać od razu po przygotowaniu z cząstkami limonki.