Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8180
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2800
Polecam.
Odsłon: 1415
Polecam.
Odsłon: 419
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8180
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2800
Polecam.
Odsłon: 1415
Polecam.
Odsłon: 419
Składniki
Pokroić paprykę na duże płaskie kawałki, oczyścić z nasion. Ułożyć kawałki skórą do góry pod nagrzanym rusztem i piec przez ok 8-10 minut, albo do czasu, aż skórka zacznie pękać i czernieć. Następnie podpieczoną paprykę przełożyć do woreczka foliowego i odstawić do wystygnięcia, następnie ściągnąć skórkę i pokroić miąższ na długie, cienkie paski. Filet z kurczaka pokroić na kawałki , posypać przyprawą do kurczaka i dwoma łyżkami oliwy i podsmażyć na patelni. Ugotować makaron al dente w osolonej wodzie.
Trzepaczką dokładnie wymieszać oliwę, sos chili i ocet; doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Makaron nałożyć na talerz dodać kurczaka posypać pieczoną papryką i polać przygotowanym sosem. Na górę zetrzeć parmezan i liski bazylii.