Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron na zielono

Makaron na zielono

Autor:

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 49494

Dodano:

Odsłon: 1056

Szybkie i smaczne danie dla lubiących ciekawe smaki.

Składniki

  • makaron tagliatelle ze szpinakiem 1 op (może być również jakikolwiek zielony makaron grube wstążki i też będzie ok)
  • zielone pesto 3 - 4 łyżki
  • jabłuszka kaparowe 10 szt
  • oliwa z oliwek
  • czosnek
  • śmietana 3 łyżki
  • sól, pieprz
  • pomidory 2 szt
5-6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Makaron na zielono

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować. Na oliwie podsmażyć czosnek pokrojony w drobną kosteczkę. Do niego dodać pesto i pokrojone w grubsze plasterki jabłuszka kaparowe. Do sosu dodać śmietanę i całość doprowadzić do wrzenia. Dodać makaron. Całość wymieszać i doprawić do smaku jeżeli jest taka potrzeba. Ja właściwie nie doprawiam, bo pesto i jabłuszka k. maja bardzo intensywny i fajny smak. Po wyłożeniu na talerz polecam dodać do makaronu pomidora pokrojonego w ósemki lub ćwiartki, nada daniu i smaku i koloru :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 30 listopada 2013 Obserwator,przejdz na portal fotograficzny,tam będziesz do woli oceniać zdjęcia:):):)
Odpowiedzi: 2 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Obserwator 29 listopada 2013 Proszę nie obraź się , ale zdjęcie do poprawy.Zapewne smaczne danie , ale zaprezentowane tak sobie . Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń