Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron orzo z pieczarkami to przepis na szybkie i pyszne danie jednogarnkowe. Głównym składnikem jest makaron orzo, który coraz częściej gości w naszej kuchni.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Składniki
1. Pokrojoną w większą kosteczkę podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojony czosnek i chwilę podsmażamy razem. 2. Umyte i obrane pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do podsmażonej cebuli i czosnku. 3. Przesmażamy wszystkie składniki razem około 5 minut. 4. Stopniowo dodajemy gorący bulion i gotujemy do miękkości makaronu orzo. 5. Pod koniec dodajemy starty ser żółty i posiekaną natkę pietruszki. 6. Ewentualnie dodajemy sól i pieprz do smaku.