Do góry

Dania główne Przepis na:

makaron pici z warzywami i parmezanem

makaron pici z warzywami i parmezanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1452

Dodano:

Odsłon: 469

toskański pici ( tu mix trzykolorowego pici ) przepyszny makaron,mięsisty i aksamitny w smaku z dodatkiem warzyw,oliwy z oliwek i parmezanu

Składniki

  • makaron pici 3 kolory albo klasyczny
  • czosnek 3,4 ząbki
  • cukinia 1 mała
  • pomidorki koktajlowe
  • marchewka 1 mała
  • brokuły parę różyczek
  • szpinak świeży
  • rucola świeża
  • parmezan
  • oliwa z oliwek
  • olej rzepakowy
  • sól młynek
  • mix pieprzów młynek
  • chilli młynek
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
makaron pici z warzywami i parmezanem

Przygotowanie

  1. makaron pici gotujemy al dente
    czosnek obieramy,miażdżymy i smażymy na oleju,dodajemy drobno pokrojoną marchewkę,cukinię,brokuły,parę liści szpinaku,doprawiamy,na koniec pomidorki koktajlowe pokrojone,podlewamy odrobiną oliwy z oliwek,odparowujemy,gotujemy do konsystencji sosu,mieszamy i doprawiamy jeszcze

  2. do sosu dodajemy pici,mieszamy i gotujemy razem ok 5 min,dodając starty parmezan
    podajemy z pozostałym startym parmezanem,świeżą rucolą i listkami szpinaku
    podlewamy dodatkowo oliwą z oliwek,taką ilością jak lubimy
    I gotowe

    Smaczności ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń