Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłednie smaczne, proste i tanie danie. Smakuje trochę jak ruskie pierogi :) Ulubiony makaron z pachnącym, wędzonym boczkiem i białym serem, delikatnie stopionym na patelni. Przepis dostałam od cioci z Nowego Targu. Proporcje składników na 2 duże porcje.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30915
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3633
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4405
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1138
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30915
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3633
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4405
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1138
Składniki
Boczek kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na patelni - aż się zezłoci.
W tym samym czasie gotujemy wodę w czajniku. Wrzącą wodę wlewamy do garnka, wrzucamy makaron, przyprawiamy solą i mieszamy. Makaron gotujemy, aż zmięknie - powinien być al dente.
Ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy na patelnię boczkiem. Smażymy 2-3 minut cały czas mieszając, żeby połączył się z boczkiem. Następnie na patelnię wkruszamy biały ser. Smażymy kolejne 2-3 minut (cały czas mieszając), aż ser zacznie się topić.
Smacznego :)