Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłednie smaczne, proste i tanie danie. Smakuje trochę jak ruskie pierogi :) Ulubiony makaron z pachnącym, wędzonym boczkiem i białym serem, delikatnie stopionym na patelni. Przepis dostałam od cioci z Nowego Targu. Proporcje składników na 2 duże porcje.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Boczek kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na patelni - aż się zezłoci.
W tym samym czasie gotujemy wodę w czajniku. Wrzącą wodę wlewamy do garnka, wrzucamy makaron, przyprawiamy solą i mieszamy. Makaron gotujemy, aż zmięknie - powinien być al dente.
Ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy na patelnię boczkiem. Smażymy 2-3 minut cały czas mieszając, żeby połączył się z boczkiem. Następnie na patelnię wkruszamy biały ser. Smażymy kolejne 2-3 minut (cały czas mieszając), aż ser zacznie się topić.
Smacznego :)