Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron po marynarsku"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
W rondelku lekko rozgrzać 2 łyżki masła. Podsmażyć na nim cebulę, a gdy zyska złoty kolor, dodać owoce morza. Smażyć przez 2-3 minuty na bardzo silnym ogniu. Zalać winem i gotować na dużym ogniu, aż połowa płynu odparuje.
Zmniejszyć ogień, dodać śmietanę i sok z cytryny. Doprawić sos solą i pieprzem. Gotować, aż zgęstnieje. Dodać pozostałe masło i natkę pietruszki. Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu. Podać z sosem.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium