Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron po tajsku"
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85321
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2614
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10047
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4132
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7172
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85321
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2614
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10047
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4132
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7172
Składniki
Makaron ugotować wedle przepisu na opakowaniu. Najlepiej jeśli będzie al dente (aby się nie kleił, do gotującej się osolonej wody wlać łyżkę oliwy). Odcedzić, utrzymać w cieple.
Na patelni zeszklić na oliwie cebulę, dodać owoce morza, podsmażyć, zalać śmietaną, doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Posypać natką.
Makaron rozłożyć na półmisku, zalać tajskim sosem, posypać świeżo mielonym pieprzem i natką.
<strong>: ok. 35 minut.</strong>Źródło: Twoje Imperium