Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron po tajsku"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Makaron ugotować wedle przepisu na opakowaniu. Najlepiej jeśli będzie al dente (aby się nie kleił, do gotującej się osolonej wody wlać łyżkę oliwy). Odcedzić, utrzymać w cieple.
Na patelni zeszklić na oliwie cebulę, dodać owoce morza, podsmażyć, zalać śmietaną, doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Posypać natką.
Makaron rozłożyć na półmisku, zalać tajskim sosem, posypać świeżo mielonym pieprzem i natką.
<strong>: ok. 35 minut.</strong>Źródło: Twoje Imperium