Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie powstało ze składników dostępnych w lodówce i z zapasów różnorodnych makaronów. Ten, którego użyłem to makron typu szerokie, pofałdowane wstążki (szerokość około 15 mm). Wyszedł pyszny makaron w sosie z różnych serów.
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 25
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 31
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 347
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 25
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 31
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 347
Składniki
Makaron ugotowałem w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. W tym samym czasie do rondelka wrzuciłem ser pastorella, starty żółty ser i wlałem śmietankę. Mieszałem aż do rozpuszczenia żółtego sera. Dodałem musztardę francuską, gałkę muszkatołową. Doprawiłem solą i pieprzem. Na patelni rozgrzałem niepełną łyżeczkę oliwy z oliwek, dodałem pokrojoną w paski szynkę i podsmażyłem do zarumienienia, co jakiś czas mieszałem. Gorący makaron wymieszałem ze sosem. Wyłożyłem na talerz, posypałem świeżo startym parmezanem, szynką i posiekaną natką pietruszki.