Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu, ja gotuję 15 min żeby był miękki, ale dente jest za twardy, my nie lubimy w tym przypadku.
Na patelni dusimy pokrojony czosnek i szpinak. Potem dodajemy pokrojonego w paski łososia i znowu chwilę dusimy.
Następnie przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i dodajemy pesto, mleko i roztrzepane jajko. Wszystko mieszamy żeby uzyskać gładki sos, a żeby nam się nie zważyło.
Ugotowany makaron dodajemy do sosu, chwilę mieszamy i smażymy bez przykrycia. Gotowe.