Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 976
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 829
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12587
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 976
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 829
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12587
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu, ja gotuję 15 min żeby był miękki, ale dente jest za twardy, my nie lubimy w tym przypadku.
Na patelni dusimy pokrojony czosnek i szpinak. Potem dodajemy pokrojonego w paski łososia i znowu chwilę dusimy.
Następnie przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i dodajemy pesto, mleko i roztrzepane jajko. Wszystko mieszamy żeby uzyskać gładki sos, a żeby nam się nie zważyło.
Ugotowany makaron dodajemy do sosu, chwilę mieszamy i smażymy bez przykrycia. Gotowe.