Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
japoński gryczany makaron z kurczakiem, groszkiem cukrowym, śliwką i pędami bambusa duszony w sake
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1353
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12210
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1353
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12210
Składniki
Kurczaka oczyszczam i kroję w kostkę. Solę delikatnie, pieprzę. Na patelni rozgrzewam olej ryżowy i podsmażam mięso. Dodaję oczyszczony groszek. Zalewam sake i duszę. Makaron wkładam na około 3 minuty do wrzątku i odcedzam. Przelewam zimną wodą. Śliwki kroję i dodaję do kurczaka. Po krótkiej chwili dokładam bambus i doprawiam sosem sojowym. Podgrzewam. Pod koniec duszenia dodaję makaron. Czekam, aż ponownie się ugrzeje. Prażę sezam na suchej patelni. Dodaję posiekane świeże zioła i sezam.