Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron soba to jeden z moich ulubionych makaronów. Szybki w przygotowaniu i świetnie komponuje się w daniach, nie tylko kuchni azjatyckiej. Przepis nie jest skomplikowany i nie potrzebujemy dużo czasu na jego wykonanie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8181
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9946
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4553
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8181
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9946
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4553
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 585
Składniki
Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy. Tofu kroimy w plastry i obtaczamy w marynacie. Odstawiamy do lodówki na 2 godz. Jeżeli nie macie czasu, to można skrócić do 15 min, ale im dłużej tym lepiej :)
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Cebulę kroimy w pióra lub kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju do zeszklenia. Dodajemy pokrojoną w paski paprykę i groszek cukrowy. Smażymy do miękkości warzyw. W tym czasie na zwykłej lub grillowej patelni smażymy tofu.
Do warzyw dodajemy ugotowany makaron i jeszcze chwilę smażymy.
Makaron z warzywami wykładamy na talerz, a na wierz układamy tofu. Smacznego!