Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron soba to jeden z moich ulubionych makaronów. Szybki w przygotowaniu i świetnie komponuje się w daniach, nie tylko kuchni azjatyckiej. Przepis nie jest skomplikowany i nie potrzebujemy dużo czasu na jego wykonanie.
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 75
Smaki Grecji!
Odsłon: 115
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2114
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 75
Smaki Grecji!
Odsłon: 115
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2114
Składniki
Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy. Tofu kroimy w plastry i obtaczamy w marynacie. Odstawiamy do lodówki na 2 godz. Jeżeli nie macie czasu, to można skrócić do 15 min, ale im dłużej tym lepiej :)
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Cebulę kroimy w pióra lub kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju do zeszklenia. Dodajemy pokrojoną w paski paprykę i groszek cukrowy. Smażymy do miękkości warzyw. W tym czasie na zwykłej lub grillowej patelni smażymy tofu.
Do warzyw dodajemy ugotowany makaron i jeszcze chwilę smażymy.
Makaron z warzywami wykładamy na talerz, a na wierz układamy tofu. Smacznego!