Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie danie.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1099
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 220
Polecam.
Odsłon: 1119
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1099
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 220
Polecam.
Odsłon: 1119
Składniki
Pierś kurczaka pokroić w niedużą kostkę , posypać przyprawą chińską i obsmażyć na złoty kolor.
Do mięsa dodać nie rozmrożone warzywa i dusić pod przykryciem ok.10 minut /warzywa powinny być chrupiące/. Następnie dodać sos i jeszcze chwilę dusić mieszając.
W osobnym garnku zagotować wodę, wyłączyć gaz i włożyć makaron na 3 minuty. Przykryć. Następnie odcedzić i rozłożyć na talerze. Makaron polać potrawką z kurczaka i warzyw. SMACZNEGO!