Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis wymyśliłam, gdy dzieci były małe. Nie chciały jeść makaronu z mięsem mielonym więc zamiast dodałam parówki, teraz gdy są już dorosłe dalej uwielbiają to danie..
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1498
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231884
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5023
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1498
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231884
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5023
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Do rondla wlewamy olej i podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy drobno pokrojony 1 ząbek czosnku. Ciągle mieszamy aby nie przypalić (bo będzie gorzkie).
Gdy cebula lekko się zarumieni dodajemy mąkę i robimy zasmażkę. Nie przerywając mieszania dodajemy przecier pomidorowy i podsmażamy. Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy pomidory z puszki, kostkę rosołową i wodę energicznie mieszając aby nie zrobiły się grudki.
Z powrotem stawiamy na mały ogień i gotujemy. Dodajemy pokrojone parówki oraz przyprawy i gotujemy 10-15 min. ciągle mieszając aby nie przypalić. Do ugotowanego sosu wyciskamy przez praskę 1 ząbek czosnku. Podajemy z makaronem i ewentualnie ze startym żółtym serem. SMACZNEGO:)