Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis wymyśliłam, gdy dzieci były małe. Nie chciały jeść makaronu z mięsem mielonym więc zamiast dodałam parówki, teraz gdy są już dorosłe dalej uwielbiają to danie..
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 150
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4197
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 150
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4197
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Do rondla wlewamy olej i podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy drobno pokrojony 1 ząbek czosnku. Ciągle mieszamy aby nie przypalić (bo będzie gorzkie).
Gdy cebula lekko się zarumieni dodajemy mąkę i robimy zasmażkę. Nie przerywając mieszania dodajemy przecier pomidorowy i podsmażamy. Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy pomidory z puszki, kostkę rosołową i wodę energicznie mieszając aby nie zrobiły się grudki.
Z powrotem stawiamy na mały ogień i gotujemy. Dodajemy pokrojone parówki oraz przyprawy i gotujemy 10-15 min. ciągle mieszając aby nie przypalić. Do ugotowanego sosu wyciskamy przez praskę 1 ząbek czosnku. Podajemy z makaronem i ewentualnie ze startym żółtym serem. SMACZNEGO:)