Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rzadko robie Dania bez mięsa ale tutaj go nie potrzeba- zachęcam do spróbowania ️
2 szklanki gernek i patelnia.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7016
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30565
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29291
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7016
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30565
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29291
Składniki
Gotujemy makaron tak aby był lekko twardawy (bardziej niż al dente) aby potem w sosie za bardzo się nie rozpadał <3 W jednej szklance rozrabiamy kostkę z wodą aby powstał bulion. W drugiej mieszamy mąkę z wodą żeby potem zagęścić całość. Na suchej patelni prażymy słonecznik, potem dodajemy pokrojone pomidory, czosnek i olej z pomidorów. Dodajemy makaron prosto z wody Zalewamy wcześniej zrobionym bulionem (tak aby lekko zakrywał makaron) Doprawiamy ziołami i pieprzem do smaku. Jak wszystko się fajnie połączy to zagęszczamy wcześniej rozrobioną mąką. Posypujemy pietruszka i słonecznikiem dla dekoracji ️ Smacznego!