Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron stir-fry z warzywami i sosem sojowym

Makaron stir-fry z warzywami i sosem sojowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 487 Ocena: 12240

Dodano:

Odsłon: 1225

Ten błyskawiczny obiad można przygotować kiedy zupełnie nie chce nam się gotować a to dlatego, że jego przygotowanie zajmuje kilkanaście minut. Stir-fry to krótko smażone warzywa podane z makaronem. Pysznie, szybko i zdrowo.

Składniki

  • 400g makaronu
  • 1 brokuł
  • 3 marchewki
  • 2 papryki
  • 1 por
  • olej
  • sos sojowy
  • sezam
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron stir-fry z warzywami i sosem sojowym

Przygotowanie

  1. Brokuł, marchewkę i paprykę kroimy w słupki, por kroimy w plastry. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

  2. Na patelni mocno rozgrzewamy olej, na dużym ogniu podsmażamy warzywa przez około 5-7 minut często mieszając. Po tym czasie dodajemy makaron, sos sojowy, smażymy jeszcze chwilę.

  3. Przekładamy na talerz, posypujemy sezamem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń