Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polaczenie polskich kurek z hiszpańskim chorizo i pomidorkami, wzbogacone włoskim parmezanem. Kolaż udany.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34679
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 912
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 353
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3984
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34679
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 912
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 353
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3984
Składniki
Zagotowałem wodę na makaron w dużym garnku. W międzyczasie przygotowałem składniki: kurki umyłem, chorizo obrałem ze skórki i pokroiłem na plasterki, pomidorki przekroiłem na połówki, cebulę pokroiłem w kosteczkę. Wrzuciłem makaron do zagotowanej wody, posoliłem i gotowałem, aż był al dente. Na dużą patelnię wrzuciłem chorizo i cebulę. Dodać masło i smażyłem przez ok. 3 minuty co chwilę mieszając. Dodałem kurki, większe pokrojone i na większym ogniu smażyłem przez kolejne 3 minuty, pod koniec wlałem wino. Dodałem pomidorki i dalej smażyć przez ok. 2 minuty, w międzyczasie doprawiłem świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Dodałem też oliwę. Na patelnię z cebulą, chorizo i kurkami dodałem makaron i potrząsając patelnią wymieszałem składniki. Podawałem posypując tartym parmezanem.