Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie orientalne i nietypowe, jednak nie zawiera wielu składników!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1300
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2927
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1020
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1787
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1300
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2927
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1020
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1787
Składniki
Makaron wrzucić do wrzącej wody, gotować około 3- 5 minut, odcedzić i przelać zimną wodą.
Cukinię pokroić na małe kawałki i obgotować (można następnie zeszklić na oliwie, ale niekoniecznie) i zblendować na gładki sos.
Do sosu z cukinii dodać sól sezamową oraz przyprawę pomidorową i wymieszać.
Dynię pokroić na mniejsze kawałki i ugrillować w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (20 minut).
W połowie czasu pieczenia dyni do piekarnika włożyć również pomidory i zapiec.
Gotowy makaron wymieszać z sosem cukiniowym oraz kawałkami dyni i podać z pomidorkami oraz posypać sezamem i skropić sosem sojowym.