Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron tagiatelle z wakame i warzywami

Makaron tagiatelle z wakame i warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 522

Dodano:

Odsłon: 404

Danie orientalne i nietypowe, jednak nie zawiera wielu składników!

Składniki

  • 30g makaronu tagiatelle z wodorostami wakame
  • pół małej cukinii
  • 200g dyni hokkaido
  • 2 pomidory
  • pół łyżeczki sezamu
  • pół łyżeczki sosu sojowego
  • przyprawy: pomidory suszone z bazylią i czosnkiem, sól sezamowa
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron wrzucić do wrzącej wody, gotować około 3- 5 minut, odcedzić i przelać zimną wodą.

  2. Cukinię pokroić na małe kawałki i obgotować (można następnie zeszklić na oliwie, ale niekoniecznie) i zblendować na gładki sos.

  3. Do sosu z cukinii dodać sól sezamową oraz przyprawę pomidorową i wymieszać.

  4. Dynię pokroić na mniejsze kawałki i ugrillować w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (20 minut).

  5. W połowie czasu pieczenia dyni do piekarnika włożyć również pomidory i zapiec.

  6. Gotowy makaron wymieszać z sosem cukiniowym oraz kawałkami dyni i podać z pomidorkami oraz posypać sezamem i skropić sosem sojowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń